مدتها از اثبات این مساله که نمک باعث بالا رفتن فشار خون و در نهایت افزایش احتمال بروز عوارض قلب و عروقی و سکته قلبی میشود، گذشته است. اما نتایج یک تحقیق جدید نشانگر آن است که نمک بیش از آنچه پیشتر تصور میشد، در بروز سرطان معده موءثر است.
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بر اساس نتایج این تحقیق افرادی که به طور منظم به غذا نمک اضافه میکنند در مقایسه با افرادی که به ندرت یا هرگز نمک اضافه نمیکنند، ۴۱ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده هستند.
نتایج این تحقیق در حالی اعلام میشود که بر اساس گفته رئیس انجمن اندوسکوپیهای گوارشی ایران، سرطان معده صدرنشین مرگهای سرطانی در ایران است و سالانه ۱۵ هزار مورد به موارد ابتلا به سرطان معده در کشور اضافه میشود.
با وجود شایع بودن سرطان معده در ایران، بعضی از مناطق بیشتر از بقیه درگیر آن میشوند. شمال غرب، پرخطرترین منطقه از این نظر در ایران است. اردبیل، زنجان، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خراسان رضوی شش منطقه پرخطر محسوب میشوند. افراد زیر چهل ساله در ایران، معمولا کمتر به سرطان معده دچار میشوند و شیوع آن در سنین بالاتر از پنجاه بیشتر است. مردان بیشتر بین شصت تا شصت و چهار و زنان اغلب در بین سنین شصت و پنج تا شصت و نه سالگی سرطان معده میگیرند.
به گزارش مدیکال نیوز، سرطان معده پنجمین سرطان شایع در جهان است. اگرچه این سرطان در آمریکا رایج نیست، با این حال حدود ۱.۵ درصد از موارد سرطان جدید تشخیص داده شده سالانه در این کشور را به خود اختصاص میدهد.
با توجه به آمار بالای سرطان معده در سراسر دنیا تحقیقات زیادی درباره دلایل ابتلا به این بیماری در سطح دنیا انجام گرفته است.پزشکان و متخصصان علاقهمند به شناسایی عوامل خطر سرطان معده هستند تا با افزایش آگاهیها در این باره افراد بتوانند از این بیماری مهلک پیشگیری کرده و به موقع پیگیر مراقبت و درمان باشند.
این مطالعه آیندهنگر از دادههای ۴۷۱.۱۴۴ بیوبانک بریتانیا، از جمله شرکتکننده در تجزیه و تحلیل آن استفاده کرد.آنها افرادی را که اطلاعاتی در مورد افزودن نمک به غذا، شاخص توده بدنی (BMI) یا سطوح سدیم یا پتاسیم ادرار نداشتند، حذف کردند. آنها همچنین افرادی را که در ابتدا سرطان و بیماری کلیوی داشتند را حذف کردند.
شرکتکنندگان پرسشنامههای پایه را پر کردند تا مشخص شود بدون در نظر گرفتن نمکی که در حین پخت و پز استفاده میشود چقدر نمک به غذا اضافه میکنند. شرکتکنندگان میتوانستند با هرگزیا به ندرت، گاهی اوقات، معمولا یا همیشه پاسخ دهند.محققان همچنین سطوح سدیم، کراتینین و پتاسیم ادرار شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند. آنها همچنین توانستند دفع ۲۴ ساعته سدیم ادرار را تخمین بزنند.
محققان چندین متغیر شامل سطوح فعالیت بدنی، سن، سطح تحصیلات، قومیت، جنسیت و مصرف الکل را علاوه بر میزان مصرف گوشت قرمز و مصرف میوه و سبزیجات را در این افراد بررسی کردند. میانگین دوره پیگیری با شرکت کنندگان ۱۰.۹ سال بود. در پایان دوره پیگیری مطالعه، نویسندگان این تحقیق دریافتند شرکتکنندگانی که همیشه به غذا نمک اضافه میکردند، نسبت به شرکتکنندگانی که به ندرت یا هرگز نمک به غذا اضافه نمیکردند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان معده بودند.
در طول زمان پیگیری، ۶۴۰ مورد سرطان معده در میان شرکت کنندگان ثبت شد. این موارد سرطان به طور کلی درشرکتکنندگانی دیده شد که گزارش کرده بودند همیشه به غذا نمک اضافه میکردند و به احتمال زیاد در گذشته یا زمان حال سیگار میکشیدند، سطح بالایی از الکل مصرف میکردند و سطح تحصیلات پایینتری داشتند.
محققان دریافتند شرکتکنندگانی که همیشه نمک اضافه میکردند، در مقایسه با شرکتکنندگانی که هرگز یا به ندرت به غذا نمک اضافه نمیکردند، ۴۱ درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان معده بودند.
نتایج نشان میدهد که بررسی دفعات مصرف نمک افزوده در سفره ممکن است راهی ساده برای کمک به شناسایی افرادی با مصرف نمک بالا باشد که به نوبه خود ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان معده باشند.
آنتون بیلچیک انکولوژیست مدیر برنامه دستگاه گوارش و کبد صفراوی در انستیتو سرطان پروویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا، گفت: پیشتر این مساله که استفاده بیش از حد از نمک با افزایش خطر ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط است، مشخص شده بود. این تحقیق شواهد بیشتری ارائه میکند که نشان میدهد مصرف نمک به طور روتین همراه با وعدههای غذایی، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد. بنابراین ضروری است که مردم از اثرات مضر مصرف بیش از حد نمک آگاه باشند.
علاوه بر نمک عوامل زیادی در خطر ابتلا به سرطان معده از جمله سیگار کشیدن، افزایش سن، چاقی و سابقه خانوادگی، نقش دارند.
بیشتر بخوانید:
- عواقب بسیار خطرناک حذف کامل نمک از غذا | چرا باید نمک بخوریم؟
- اصلی ترین نشانه ابتلا به فشار خون بالا | آیا فشار خون ۱۳ خطرناک است؟
کد خبر 852585 منبع: همشهری آنلاین
-
چرا پیرها یواشتر حرکت میکنند؟
-
۵ خوراکی خاص برای پیشگیری از یبوست
-
این ماده غذایی محبوب خطر سرطان معده را افزایش میدهد
-
پیشنهاد به رئیسی برای برکناری دستهجمعی ۱۰ مدیر یک استان + جزئیات
-
پیام فوری یک مرجع تقلید درباره تعطیلی شنبهها
-
خشک ترین استان کشور رکورددار رشد بارش شد | جدول میزان پرشدگی سدها
-
چون میخواستیم آبروی ایران را حفظ کنیم، پاسخ ندادیم !
-
اوسمار کجا، یحیی کجا؛ این برزیلی یک سروگردن بالاتر است | پرسپولیسی ها به من توجه نکنید قلبم به درد می آید
-
انتقاد امام جمعه تهران از تعطیلی شنبه ها؛ به جامعه مومنان برخورد | شورای نگهبان مساله را حل کند
-
هدیه ۱۳۲ میلیارد دلاری برای اوکراین ؛ ۸۰۰ تانک و ۳۰ هزار پهپاد و …
-
پیام فوری یک مرجع تقلید درباره تعطیلی شنبهها
-
چون میخواستیم آبروی ایران را حفظ کنیم، پاسخ ندادیم !
-
دریاچه ارومیه سرخ شد | ویدئو
-
هشدار فعالیت سامانه بارشی قوی ؛ مردم این استانها خطر سیل را جدی بگیرند
-
رقص داور هلندی او را مادام العمر از کار محروم کرد + عکس و فیلم | واکنش یان اسمیت به این ماجرا
-
یک مقام بلندپایه حماس ترور شد + عکس
-
واگن های مترو کرج از سقف وارد تونل شد! + ویدئو
-
سدهای تامینکننده آب این شهر نفس تازه کردند | ذخیره آب این سدها کمتر از ۵ درصد بود
-
مغر متفکر داعش دستگیر شد + جزئیات
-
افشای ابعاد جدید فساد هماهنگ در فوتبال ایران
-
نتیجه یک مطالعه ۳۰ ساله: مصرف این مواد غذایی طول عمر را کاهش میدهد
-
یکسوم ایرانی ها فشارخون بالا دارند | ارتباط ازدواج های فامیلی با فشار خون بالا
-
این سرطانها از همه خطرناکتر است | چطور از این سرطانها پیشگیری کنیم؟
-
۳ فاکتور مهم برای حفظ سلامت تیروئید
-
تشخیص فشار خون بالا از روی انگشتان | بهترین راه برای کنترل فشار خون چیست؟