جدیدترین ها در سایت جدیده
%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa%db%8c-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%da%a9%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d8%b4%d9%88%da%a9%d8%b1
  • اخبار
  • استخدام جدید
  • دینی و مذهبی
  • دنیای تکنولوژی و فناوری
  • اخبار اقتصادی
  • دنیای خودرو
  • homina416876645654

    کلسیم در چه چیزهای وجود دارد؟ | مواد غذایی حاوی کلسیم

    مجموعه : پزشکی و سلامت , تغذیه سالم
    کلسیم در چه غذاهایی وجود دارد؟

    کلسیم به عنوان مهم ترین نمک معدنی در بدن شناخته می‌شود. تقریباً تمام کلسیم در استخوان ها و دندان ها جای می‌گیرند. کلسیم در سوخت و ساز مناسب سلولی، خصوصاً سلول های عصبی و ماهیچه ای سهیم است. این عنصر همچنین در عملکرد کلیه ها، انعقاد خون و فعالیت برخی آنزیم ها نقش دارد. ظرفیت جذب کلسیم بستگی به سن فرد دارد (هر چه فرد جوان تر باشد، کلسیم بهتر جذب می‌شود). کلسیم رابطۀ بسیار نزدیک و تناگاتنگی با فسفر دارد. این عنصر ارزشمند، سرمایۀ مهمی برای رشد و پیشگیری از پوکی استخوان به شمار می‌رود.

    مصرف کافی کلسیم در تمام دورۀ رشد بچه ها توصیه می‌شود، این عنصر برای محکم کردن استخوان های بچه ها و دندان هایشان ضروری است. کلسیم برای پیشگیری از پوکی استخوان نیز توصیه و برای درمان کوفتگی ماهیچه ای تجویز می‌شود. ضمناً می‌تواند دردهای قبل از قاعدگی را هم تسکین دهد. مصرف منظم کلسیم خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می‌دهد، البته هنوز شواهد و مدارک کافی برای اثبات این نظریه و بیان قطعی اش وجود ندارد.

    گفتنی است که پزشکان برخی فواید خیالی و فرضی کلسیم را رد می‌کنند و معتقدند که مصرف بیش از اندازه و اغراق شدۀ کلسیم ممکن است آثار نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد (افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات). البته اکثر قریب به اتفاق متخصصین تغذیه و بیولوژیست ها این اتهامات را رد می‌کنند.

    میزان توصیه شدۀ کلسیم در تغذیه
    میزان توصیه شدۀ کلسیم در روز، برای یک فرد بزرگسال حدود 900 میلی گرم و برای نوجوانان، زنان بالای 55 سال و مردان بالای 65 سال در حدود 1000 تا 1200 میلی گرم است.

    کمبود کلسیم به این شیوه ها ظاهر می‌شود:

    احساس کوفتگی ماهیچه ای و احساس سستی و رخوت،

    مشکلات دندانی و لثوی،

    بروز پوکی استخوان یا کمبود مواد معدنی در استخوان ها که همراه با احتمال شکستگی استخوان هاست.

    مصرف بیش از حد و نامتعارف کلسیم ممکن است مشکلات گوارش، سردرد، دردهای عضلانی و استخوانی، استفراغ و سنگ کلیه را به همراه داشته باشد.

    کلسیم در چه چیزهایی وجود دارد؟

    کلسیم به طور عمده در فرآورده های لبنی وجود دارد، البته در برخی سبزیجات هم می‌توان کلسیم یافت. (گروه ها به ترتیب از زیاد به کم مرتب شده اند):

    پنیر سفت

    پنیر آبی

    پنیر نرم

    پنیر سفید، خامۀ تازه، ماست و شیر

    میوه و سبزیجات خشک، شکلات، صدف، خرچنگ، سبزیجات تازه (کلم، تره فرنگی، بروکلی)

    میوه های تازه (انگور فرنگی سیاه ، پرتقال، کیوی)

    و در بعضی از آب معدنی ها.

    منابع گیاهی کلسیم

    برگ چغندر

    این سبزی تیره رنگ غنی از، کلسیم، ویتامین ث و آنتی اکسیدان است. کلسیم نقش مهمی در کاهش دردهای قبل از قاعدگی دارد. این گیاه غنی از آنتی اکسیدان، در صورتی که مرتب مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری ‌های زیادی را کاهش می ‌دهد. میزان کلسیم برگ چغندر در هر یک دوم فنجان به صورت پخته شده، 79 میلی گرم است.

    بادام

    این میان وعده مناسب، در هر 30 گرم، 82 میلی گرم کلسیم دارد و علاوه بر کلسیم، غنی از پروتئین، روغن های سالم و ویتامین های گروه ب است. روغن بوداده بادام حاوی میزان بیشتری  کلسیم است.

    لوبیا چیتی

    در هر یک دوم فنجان، 86 میلی گرم کلسیم دارد و منبع خوبی از پروتئین، فولات و فیبر است.

    کلم

    در هر یک دوم فنجان 90 میلی گرم کلسیم دارد و علاوه بر آن سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است.

    اسفناج

    اسفناج حاوی کلسیم قابل ‌توجهی است که البته میزان آن بسته به نوع پخت متفاوت است. آب ‌پز کردن باعث می ‌شود که میزان کلسیم اسفناج کاهش پیدا کند. در حالت کلی هر 100 گرم اسفناج حاوی 140 میلی‌ گرم کلسیم است.

    لوبیا سفید

    سرشار از کلسیم، فیبر و پروتئین است و هر یک دوم فنجان از آن 96 میلی گرم کلسیم دارد. باید بدانید که در همین میزان لوبیا سبز 177 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.

    دانه کنجد

    30 گرم دانه کنجد، حاوی 273 میلی گرم کلسیم است و مواد دیگری مانند مس و منگنز نیز همراه آنند. دانه کنجد یک گیاه روغنی سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است.

    سویا

    سویا سرشار از کلسیم است، که می ‌توان آن را با شیر گاو مقایسه کرد. این ماده‌ غذایی، حاوی ایزوفلاونی به نام «دیادیزن» است، که اجازه نمی ‌دهد کلسیم استخوان‌ ها از بین برود. این ماده همچنین جلوی دفع کلسیم از طریق ادرار را می ‌گیرد. توجه داشته باشید که توفو یا همان پنیر تهیه شده از شیر سویا نیز حاوی میزان زیادی کلسیم است.

    نخود

    نخود سرشار از کلسیم است، به طوری که هر 100 گرم حاوی 134 میلی ‌گرم از این ماده‌ معدنی است.

    عدس

    عدس یکی از منابع خوب آهن محسوب می‌ شود، اما خواص این ماده‌ غذایی به این جا ختم نمی ‌شود. عدس حاوی میزان قابل‌توجهی کلسیم نیز بوده و 100 گرم عدس حدود 52 میلی ‌گرم کلسیم دارد. با مصرف عدس پروتئین و فیبر کافی نیز نصیبتان خواهد شد.

    پیاز

    پیاز یکی از منابع انواع مواد معدنی مانند کلسیم است. 100 گرم پیاز، 20 میلی ‌گرم کلسیم دارد. این ماده‌ غذایی پرطرفدار دیورتیک (ادرارآور) است، باعث افزایش اشتها شده و عملکرد معده را تنظیم می‌ کند.

    توجه به نکات زیر

    اگر نیاز به کلسیم دارید، فقط پنیر نخورید. برخی از پنیرها مضرند و حاوی مقدار زیادی چربی و نمک هستند.
    با خوردن سبزیجات، شیوۀ دریافت کلسیم تان را متنوع کنید.

    جذب کلسیم بستگی به میزان ویتامین D دارد. پزشک می‌تواند برای دریافت بهتر کلسیم، ویتامین D+ کلسیم تجویز کند.

    اگر مکمل های کلسیمی مصرف می‌کنید، به خاطر داشته باشید که این مکمل ها ممکن است جذب برخی داروها را مختل کنند (مانند آنتی بیوتیک ها). در این صورت، برای پیشگیری از اختلاط دارویی، با پزشک تان مشورت کنید.

     اگر کمبود کلسیم دارید، برچسب روی آب های معدنی را بخوانید، روی این برچسب ها میزان کلسیم شان قید شده است.

    %d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa%db%8c-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af
  • تازه ترین ها
  • پربیننده های هفته
  • پربیننده های ماه
  • X