جدیدترین ها در سایت جدیده
%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa%db%8c-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%da%a9%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d8%b4%d9%88%da%a9%d8%b1
  • اخبار
  • استخدام جدید
  • دینی و مذهبی
  • دنیای تکنولوژی و فناوری
  • اخبار اقتصادی
  • دنیای خودرو
  • ژامبون ماهی | ژامبون خشک از ماهی در ایران

    مجموعه : مطالب گوناگون

    ژامبون جدید, ژامبون خشک از ماهی, تولید ژامبون خشک از ماهی, ژامبون ماهی

    54

    دکتر کاوه رحمانی فرح، مجری طرح اظهار کرد: کشور ایران ذخایر آبی فراوان و منابع شیلاتی مناسبی دارد و تولید ماهی در ذخایر طبیعی دریا و هم به صورت آبزی‌پروری قابل توجه است که در سال‌های اخیر با پیشرفت تولید کشور با مازاد عرضه ماهی روبرو شده است و فرآوری ماهی و ایجاد ارزش افزوده می­‌تواند از راهکارهای ایجاد اشتغال و افزایش صادرات غیر نفتی در بخش شیلات باشد.

    وی افزود: تاکنون فرآورده کالباس از ماهی در کشور با موفقیت تولید نشده است؛ در واقع با توجه به استحکام پایین پروتئین­‌های ماهی در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ، تهیه یک فرآورده با قطر زیاد که ضمن برخورداری از قوام و انسجام، دارای قابلیت برش باشد، دشوار است. همچنین ماهی دارای بوی خاصی است که بسیاری از مردم ایران آن را نمی‌پسندند که کالباس‌­های تولید شده در این طرح دارای بافت قابل برش و استاندارد و فاقد بوی نامطبوع ماهی هستند.

    دکتر رحمانی با اشاره به ویژگی‌های دیگر کالباس ماهی تولیدشده اظهار کرد: فقدان میکروارگانیسم و صفر بودن تعداد آنها در کالباس­‌ها با تائیدیه وزارت بهداشت (در حالی‌که بر پایه استاندارد ملی سوسیس و کالباس میزان یکصدهزار عدد میکروارگانیسم در یک گرم محصول قابل پذیرش است)، عدم استفاده از نگهدارنده‌های نیتریت و نیترات بدون جایگزین کردن نگهدارنده شیمیایی (گواهی ثبت اختراع)، تولید کالباس با افزودن گوشت ماهی تا مقدار حدود 95 درصد ترکیب با ویژگی­‌های حسی مطلوب و بدون بوی بد ماهی، کاهش استفاده از نمک، کاهش استفاده از روغن و حتی عدم استفاده از آن در برخی محصولات، بازارپسندی بالا، قیمت رقابتی، تنوع بالای محصولات با توجه به استفاده از گوشت ماهی با رنگ­ها و طعم‌های مختلف از جمله مزایای کالباس مذکور است.

    این عضو هیات علمی تصریح کرد: پس از تولید نمونه آزمایشگاهی طرح، نمونه نیمه صنعتی نیز با موفقیت تولید شده و مدل کسب و کار، مطالعه بازار و طرح توجیه فنی اقتصادی آن به همراه برخی محصولات مشابه از ماهی تهیه شده و دانش فنی آن به فروش رسیده است.

    دکتر رحمانی خاطرنشان کرد: اکنون طرح‌های دانش‌بنیان دیگری با مشارکت دانشگاه ارومیه در دست اجراست که انشاءالله بتوانیم در آینده نزدیک موفق به تجاری‌سازی آنها و کسب درآمد برای دانشگاه شویم.

    بر اساس این گزارش، طرح مذکور در جشنواره ایده‌های برتر هفته پژوهش و فناوری استان آذربایجان غربی موفق به کسب رتبه نخست شده است.

    %d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa%db%8c-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af
  • تازه ترین ها
  • پربیننده های هفته
  • پربیننده های ماه
  • X