جدیدترین ها در سایت جدیده
%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa%db%8c-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%da%a9%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d8%b4%d9%88%da%a9%d8%b1
  • اخبار
  • استخدام جدید
  • دینی و مذهبی
  • دنیای تکنولوژی و فناوری
  • اخبار اقتصادی
  • دنیای خودرو
  • homina416876645654

    مدت صحیح نگهداری غذا در فریزر و یخچال + طریقه فریز کردن بادمجان

    مجموعه : پزشکی و سلامت , تغذیه سالم

    مدت نگهداری غذا در فریزر, طریقه فریز کردن بادمجان

    نگهداری مواد غذایی مورد نیاز در فریزر با توجه به تغییر سبک زندگی افزایش یافنه است، به شکلی که تعداد زیادی از خانواده ها غذای چند ماه خود را در فریزر نگهداری می کنند اما باید به یاد داشته باشید که روش نگهداری صحیح و همچنین آگاهی از اینکه چه غذاهایی را نباید در فریزر نگه داشت بسیار مهم است .

    مدت زمان نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر

    شیر تازه:  در یخچال ۵ تا ۷ روز
    شیر بسته بندی باز شده: در یخچال ۲ تا ۳ روز
    خامه چربی گرفته شده: در یخچال ۱۰ روز
    خامه چرب: در یخچال ۱ روز
    خامه ترش شده : در یخچال ۴ هفته
    ماست : در یخچال ۷ روز

    پنیر : در یخچال ۶-۱۲ هفته ، در فریزر ۶ تا ۱۲ ماه
    کره : در یخچال ۲ هفته – در فریزر ۹ ماه
    بستنی:  در فریزر۲ ماه
    تخم مرغ تازه با پوست: در یخچال ۳ هفته
    تخم مرغ آب پز سفت: در یخچال ۱ هفته
    گوشت گوساله (استیک) : در یخچال ۳ تا ۵ روز ، در فریزر: ۶ تا ۱۲ ماه
    مرغ – بوقلمون تکه شده : در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر:۹ تا ۱۲ ماه
    مرغ – بوقلمون درسته: در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر: ۱ هفته
    گوشت اردک یا غاز: در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر : ۶ ماه
    دل و جگر مرغ: در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر:۳ – ۴ ماه

    گوشت پخته شده : در یخچال ۱ – ۲ روز ، در فریزر: ۳-۴ ماه
    گوشت گوسفند کباب شده یا خردشده: دریخچال ۳-۵ روز، در فریزر:۶ تا ۹ ماه
    سوسیس: در یخچال ۱ تا ۲ روز ، در فریزر: ۳ تا۴ ماه
    سوسیس دودی: در یخچال: ۷ روز ، در فریزر: ۱تا۲ ماه
    انواع گوشت (دل ، جگر، زبان): در یخچال ۱تا۲ روز ، در فریزر: ۳-۴ ماه
    گوشت ماهی کم چرب: در یخچال ۱تا۲ روز ، در فریزر: ۴-۶ ماه
    گوشت پرچرب (ماهی آزاد): در یخچال ۱تا۲ روز، در فریزر: ۲-۳ ماه
    فیله ماهی: در فریزر: ۱۸ ماه
    سیب: در یخچال ۱ماه ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    زردآلو، گوجه، هلو، انگور، گلابی و آلو: در یخچال ۳-۵ روز ، در فریزر:۸-۱۲ ماه
    آوکادو: در یخچال ۳-۵ روز ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    موز و بارهنگ : در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    گیلاس: در یخچال ۲-۳ روز، در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    پرتقال، لیموها ، گریپ فروت: در یخچال ۲ هفته ، در فریزر: ۴-۶ ماه
    کیوی : در یخچال ۳تا ۵ روز، در فریزر: ۴-۶ ماه
    انبه: در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    خربزه، هندوانه ، طالبی : در یخچال : ۱ هفته، در فریزر: ۸-۱۲ ماه

    آناناس: در یخچال ۲-۳ روز ، در فریزر: ۴-۶ ماه
    کنگر فرنگی: در یخچال ۱ هفته
    مارچوبه: در یخچال ۲-۳ روز، درفریزر: ۸-۱۲ ماه
    چغندر، هویج، کلم بروکلی، لوبیاها و کدوتنبل: در یخچال ۳-۵ روز ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    گل کلم: در یخچال ۱ هفته ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    جعفری: در یخچال ۲-۳ روز
    ذرت: در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    پیازچه: در یخچال ۳-۵ روز
    کرفس: در یخچال ۱ هفته ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    اسفناج ، خردل : در یخچال ۳-۵ روز، در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    کاهو: در یخچال ۱ هفته
    قارچ ها و بامیه: در یخچال ۱-۲ روز ، در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    ترب و تربچه: در یخچال ۲ هفته
    کدو: در فریزر: ۸-۱۲ ماه
    نان : در فریزر: ۶-۱۲ ماه
    کیک صبحانه، کلوچه: در فریزر: ۲-۴ ماه
    پن کیک(نوعی کلوچه): در فریزر: ۱-۲ ماه
    خمیر پخته نشده : در یخچال ۲-۳ روز ، در فریزر: ۶ ماه
    کیک اسفنجی: در فریزر: ۴-۶ ماه
    پنیر: در یخچال ۳-۷ روز ، در فریزر: ۴-۶ ماه
    شیرینی دانمارکی: در فریزر: ۳ماه
    پیراشکی: در فریزر: ۶ ماه
    شیرینی پای کدو تنبل: در یخچال ۱-۲ روز، در فریزر: ۱ ماه
    پای میوه: در یخچال ۱-۲ روز ، در فریزر: ۱سال
    پای میوه نپخته: در فریزر: ۸ ماه

    نکته های فریز کردن مواد غذایی :

    تغییرات شیمیایی هنگام عملیات انجماد

    میوه‌ها و سبزیجات پس از چیده شدن، تحت تاثیر تغییرات شیمیایی قرار می‌‌گیرند که در نهایت موجب فساد و از بین رفتن آنها می‌‌شود. رنگ، مواد مغذی و طعم مواد غذایی تحت تاثیر آنزیم‌های موجود در آنها به مرور زمان تغییر می‌‌کند. بنابراین این محصولات باید زمانی که رسیده اند و کاملا با طراوت هستند منجمد شوند. بدین ترتیب آنزیم‌های موجود در آنها در اثر سرما غیر فعال شده و مانع فساد خوراکی‌ها می‌‌شود.

     

    تغییر بافت مواد خوراکی در زمان انجماد

    90 درصد وزن اکثر میوه‌ها و سبزیجات از آب تشکیل شده است. این آب و دیگر مواد شیمیایی، در سلول‌ها قرار گرفته و ساختار و بافت مناسبی به آن می‌‌بخشند. وقتی این مواد در حالت انجماد قرار می‌‌گیرند و آب درون آنها یخ می‌‌زند، حجم شان بیشتر شده و بلورهای یخ، دیواره‌های سلول را پاره کرده و بیرون می‌‌زنند. در نتیجه، وقتی یخ این محصولات، هنگام مصرف باز می‌‌شود، بافت خوراکی‌ها بسیار نرم تر از قبل از زمان انجماد می‌‌شود. این تغییرات در محصولاتی مانند لوبیا، ذرت و نخود کمتر دیده می‌‌شود. همچنین اگر سرعت یخ زدن محصولات بالا باشد، به جای تشکیل بلورهای یخ درشت، بلورهای کوچکی به وجود می‌‌آید که نمی‌‌توانند حجم بالایی از سلول‌ها را از بین ببرند و ساختار محصول بهتر حفظ می‌‌شود.

     

    خطر قرار دادن غذای گرم در فریزر

    برای سالم نگه داشتن خوراکی‌های گرم در فریزر، آنها باید پیش از انجماد کاملا سرد شوند. قرار دادن غذای گرم در فریزر، دمای محیط را افزایش داده و موجب گرم شدن مواد خوراکی یخ زده اطراف آن و دوباره یخ زدن آنها پس از کاهش مجدد دما، می‌‌شود. این وضعیت طعم و بافت غذا را تغییر می‌‌دهد. برای سریع خنک کردن غذا، آن را در کاسه ای فلزی قرار داده یا ظرف غذای گرم را درون یک ظرف پر از آب سرد بگذارید تا به دمای مناسب برسد.
    روغن اضافی خورش‌ها و مواد غذایی مایع پرچرب را که پس از سرد شدن به روی غذا می‌‌آیند را با قاشق بردارید و سپس غذا را در فریزر بگذارید. چربی‌ها بدلیل قابلیت بالای فساد پذیری از طول عمر غذاهای منجمد شده می‌‌کاهند.

     

    سوختگی انجماد

    با استفاده از کیسه‌های فریزری ضد رطوبت زیپ دار مانع سوختگی فریزری غذاها شوید. ورود هوا به داخل بسته بندی‌های غذاهای منجمد شده، موجب تغییر رنگ و ایجاد لکه‌هایی روی مواد غذایی می‌‌شود. البته غذا فاسد نمی‌‌شود اما طعم آن دیگر مانند قبل نخواهد بود. غذاها را در بسته‌های کوچک و به اندازه نیازتان بسته بندی نمایید دراینصورت هم سریعتر منجمد می‌‌شوند و هم استفاده از آن راحت تر خواهد بود. در ضمن با استفاده از برچسب و ماژیک غیر قابل پاک شدن در برابر رطوبت، نام غذاها، وزن و تاریخ انجمادشان را یادداشت کنید.
    طبقه‌های فریزر را با انباشتن بسته‌های غذایی پر نکنید و به اندازه کافی فضا برای جا به جایی هوا بگذارید تا بسته‌ها سریع تر منجمد شوند.

     

    ذوب کردن غذای منجمد شده

    استفاده از یخچال یا مایکروویو برای انجماد زدایی و رسیدن به دمای محیط مناسب تر است. برای این کار زمان کافی در نظر بگیرید. این روش معمولا برای هر نیم کیلو غذا، حدود 5 ساعت طول می‌‌کشد. برای پیشگیری از آلودگی هرگز غذا را در دمای اتاق ذوب نکنید…
    هنگام منجمد کردن خوراکی‌ها، دانستن اینکه هر کدام از خوراکی‌ها را چقدر می‌‌توان در فریزر نگهداشت تا مواد مغذی‌اش حفظ شود، مهم است. در این بخش مدت زمان نگهداری برخی از مواد در فریزر آورده شده است.

    روش فریز کردن بادمجان :

    بادمجان که اصالتاً از هندوستان آمده، یک میوه بزرگ، خوش‌خوراک و بنفش‌رنگ است. طعم بادمجان یک طعم اکتسابی (به این معنی که برای فردی که با آن آشنایی ندارد ممکن است در ابتدا ناخوشایند باشد) است، اما اگر شما از طعم آن لذت می‌برید، می‌توانید از طعم غذاهایی که از آن درست می‌شود نیز لذت ببرید. بادمجان به‌راحتی ضربه می‌بیند بنابراین یک راه مناسب برای نگه‌داری آن‌ها وجود دارد. فرقی نمی‌کند که مقدار کم یا زیادی بادمجان خریداری کرده‌اید ، در اینجا روشی مناسب برای نگهداری آن‌ها آورده شده است تا فاسد نشوند.

    مرحله یک

    اگر شما مقداری بادمجان برای مصرف یک هفته خریده‌اید، نگهداری آن‌ها راحت تر از نگهداری مقدار زیادی بادمجان است. برای نگهداری مقدار کم بادمجان، همه کاری که نیازاست انجام دهید، قرار دادن آن‌ها در یک کیسه پلاستیکی مناسب و گذاشتن در یخچال است. بادمجان‌ها با این روش تا یک هفته در یخچال تازه می‌مانند و شما می‌توانید در این بازه زمانی آن‌ها را مصرف کنید.

    اگر شما مقدار زیادی بادمجان خریده‌اید که نمی‌توانید قبل از فاسدشدنشان آن‌ها را استفاده کنید، پس مجبورید که به شیوه دیگری آن‌ها را نگهداری کنید. اول‌ از همه لازم است که بادمجان‌ها را بشویید. آن‌ها را با آب سرد و یا ولرم بشویید.

    مرحله بعد این است که باید با استفاده از یک چاقوی تیز دو انتهای بادمجان را ببرید. سپس پوست آن را با پوست‌کن سبزی‌ها بکنید. بادمجان را به همان روشی که موز را برش می‌دهید، قطعه‌قطعه کنید.

    قبل از این‌که به مرحله بعد برویم، توضیح خواهم داد که چرا ما باید این کار را انجام دهیم. میوه‌ها و سبزی‌ها آنزیم‌ها و باکتری‌هایی دارند که اگر بدون تکمیل مرحله بعدی منجمد شوند، می‌تواند طعم و رنگ غذا را عوض کنند.

     مرحله دو

    حال شما به یک قابلمه بزرگ که برای جوشاندن آب مناسب باشد نیاز دارید. آب‌لیمو به این آب اضافه کنید – در حدود نصف فنجان آب‌لیمو برای هر چهار لیتر آب. شما همچنین به یک‌کاسه بزرگ که با آب و یخ پرشده نیاز دارید. بعد از جوشاندن بادمجان‌ها، شما آن‌ها را در ظرف آب و یخ خواهید گذاشت.

    مرحله سه

    وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، بادمجان‌ها را داخل آن بریزید و بگذارید به مدت پنج دقیقه در آب جوش بماند. وقتی این زمان به اتمام رسید به سرعت بادمجان‌ها را از آب جوش خارج کرده و داخل کاسه آب یخ قرار دهید تا به سرعت سرد شود. بادمجان‌ها را برای پنج دقیقه دیگر در آب یخ نگه‌دارید و سپس از آب خارج کرده و بگذارید تا خوب خشک شود.

    مرحله چهار

    حالا که بادمجان‌ها را جوشانده، سرد و خشک کرده‌اید، می‌توانید آن‌ها را داخل پلاستیک فریزر قرار داده و در فریزر منجمد کنید. اگر بادمجان‌ها به‌خوبی آماده شوند تا مدت شش ماه در فریزر به خوبی حفظ می‌شوند.

    %d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa%db%8c-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af
  • تازه ترین ها
  • پربیننده های هفته
  • پربیننده های ماه
  • X