جدیدترین ها در سایت جدیده
%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa%db%8c-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%da%a9%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d8%b4%d9%88%da%a9%d8%b1
  • اخبار
  • استخدام جدید
  • دینی و مذهبی
  • دنیای تکنولوژی و فناوری
  • اخبار اقتصادی
  • دنیای خودرو
  • homina416876645654

    روش تهیه آش شولی و آش گندم (آش مخصوص یزدی)

    مجموعه : آموزش آشپزی , انواع آش و سوپ

    آش, لیست غذاهای ایرانی, آش شولی, آش گندم, آش محلی, آش خوشمزه, آش یزدی, آش مخصوص

    آش شولی

    روش تهیه آش شولی و آش گندم (آش مخصوص یزدی)

    آش شولی یکی از آش‌های یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی می‌توانید آن را با رب انار هم میل کنید.

    مواد اولیه:

    • سبزی (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو
    • چغندر دو عدد بزرگ
    • پیاز سه عدد
    • نعناع خشک دو قاشق غذا خوری
    • آرد یک و نیم لیوان
    • عدس یک لیوان
    • روغن به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
    • نمک به میزان لازم
    • زردچوبه دو قاشق مربا خوری
    • سرکه به میزان دلخواه

    طرز تهیه:

    1. ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.

    2. بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد.

    3. در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می کنیم.

    4. به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط می کنیم.

    5. وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده ومی گذاریم چند قل بخورد.

    6. بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم و همزمان هم، خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.

    7. اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را خوب به هم می زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.

    8. بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می داریم) و می گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.

    9. اگر سرکه دوست نداشتید می توانید آش را با رب انار میل نمایید.


    آش گندم

    آش گندم

    این آش گندم دو نوع طرز پخت دارد که هر دو نوع رو براتون گذاشتم.

    روش اول:

    مواد اولیه:

    • پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
    • سیر داغ 3 قاشق غذاخوری
    • نخود اش 250 گرم
    • لوبیا چیتی 250 گرم
    • گندم پوست کنده 400 گرم
    • سبزی های آش 1 کیلوگرم
    • نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
    • کشک به مقدار لازم
    • نمک و فلفل به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    1. از شب قبل حبوبات (لوبیا و نخود  را در آب خیس کنید، درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند).

    2. پس از پختن و نرم شدن حبوبات میتوانید سبزی اش را که شسته اید و خرد کرده اید (میتوانید سبزی های اش را درشت چرخ کرده یا با چاقو ریز کنید) بهمراه پیاز داغ و سیر داغ به اش اضافه نمائید (در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند).

    3. پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

    نکات:

    1. در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون اش مقداری کشک اضافه کنید، این آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.

    2. برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس اب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کندو کمی تیره تر شود.

    3. سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است، اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر میتوانید استفاده کنید.
    روش دوم:

    مواد اولیه:

    • گندم پوست کنده  نصف پیمانه
    • جو پوست کنده  یک سوم پیمانه
    • نخود  یک سوم پیمانه
    • عدس یک سوم پیمانه
    • ماش یک سوم پیمانه
    • سبزی آش 1 کیلو گرم
    • روغن زیتون  به میزان لازم
    • لوبیاسفید، قرمز، چیتی، چشم بلبلی  از هر کدام یک سوم پیمانه
    • نمک، فلفل قرمز، زیره، آویشن، زردچوبه، پونه   به میزان لازم

    طرز تهیه:

    1. برای درست کردن آش گندم بایستی حبوبات و غلات را ۲۴ ساعت قبل بخیسانید و بعد همه ی آنها را به مدت یک ساعت جداگانه بپزید.

    2. پس از آن سبزی خورد شده را همراه با ادویه جاتی که گفته شد به آنها اضافه کرده و یک ساعت دیگر با حرارت ملایم بگذارید بپزند تا خوب جا بیفتد و هنگام سرو به دلخواه باروغن زیتون میل کنید.

    %d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa%db%8c-%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af
  • تازه ترین ها
  • پربیننده های هفته
  • پربیننده های ماه
  • X